de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Principe als kompas
woensdag 18 april 2012 14:57

Al jaren reageren mensen verbaasd als ik een consult geef met zielstekenen dat ik eigenlijk software maak, en omgekeerd is het niet anders. Telkens vertelde ik: als ik teken doe ik niets anders dan bij het maken van software. In beide gebieden is er eerst niets, dan ontstaat er een indruk en als de creatie begint, dan ontstaat er iets. Beiden starten vanuit het nog niet bestaan, beiden vragen een creatief proces en afstemming om tot de stof te komen.

Presentatie

Zo is er nog een gebied waarin ik werk waar ik maar niet de overlap zag. Namelijk het programmeren en het geven van consult aan mensen. Tot ik deze video zag waarin ene Bret zijn zoektocht en vakmanschap besprak en vertelde van het inzicht van het leven volgens een persoonlijk principe. Een absolute aanrader als kompas in je werk en leven, mits je tot het eind kijkt.

Principe

Voor mij werd duidelijk in de uren en dagen na het zien van deze presentatie. Mijn principe als volgt is te verwoorden: Het oplossen van belemmeringen. Dit is voor mij de drijfveer voor het maken van programma's en bij het geven van persoonlijke gesprekken. In software ontwikkeling realiseer ik nieuwe functies of programma's waarmee mensen hun werk vrijer kunnen uitvoeren. Persoonlijke gezien is het een geestelijke, emotionele of lichamelijke belemmering die het vrijer leven dwarsboomt.

Beiden werkgebieden komen samen in mijn persoonlijk principe waar volgens ik leef en beslissingen neem:

"Het oplossen van belemmeringen."

Uitnodiging

Ik nodig je uit om deze engelstalige presentatie te bekijken en te onderzoeken volgens welk principe jij leeft, geleefd hebt en beslissingen neemt.

De presentatie van software ontwikkelaar Bret.

 

You have no rights to post comments

Recent