de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Enkele pagina's met allerlei vondsten op het web, leuke weetjes en meer persoonlijke teksten die mij bezighouden.The eight laws of change
zaterdag 28 juli 2018 19:33

Dit is een langere zit. In deze sessie vertelt Stephen A. Schwartz over zijn bevindingen uit studies op succesvolle sociale veranderingen. Deze bevindingen leveren een achttal 'wetmatigheden' op die de kans op succes verhogen. Luister naar zijn rustige manier van vertellen, maak aantekeningen, en studeer op de wetmatigheden. Ze zijn samen met de anekdotes zeer de moeite waard. Ook de gelijkheden met het Boeddhisme springen mij in het oog. Heel bijzonder.

by Stephan A. Schwartz
 
Sociale Onrust
maandag 12 december 2016 10:47

Je zult het net als veel mensen ongetwijfeld hebben opgemerkt. Het nieuws staat vol van onrust, variŰrend van China, SyriŰ, Turkije, Verenigde Staten en de EU zelf. Ook ons eigen kikkerlandje lijkt mee te doen in stemmingsmakerij, zwart-wit uitspraken, en ongenuanceerde uitlatingen.

We lijken opeens allemaal kenner van het hoogste woord. Zelf merk ik op dat ik dit een lastige periode vind. Een periode waarin social media berichten allesbehalve sociaal zijn. Hoe vindt je je eigen antwoorden die een verbinding maken met wat hoger en dieper gaat dan de oppervlakkigheid of een te snel weerwoord?

 
Driedeling
vrijdag 13 mei 2016 13:01

Deze week werd ik bezocht door twee mannen van nog geen 20 jaren jong. Ze wilden met me uitwisselen over het geloof. Nu houd ik wel van dergelijk gesprekken. Op mijn 14e genoot ik al van deze onderwerpen, en met het delen van spiritueel inzicht hou ik me graag bezig.

 
Midrasj: Nicodemus
maandag 08 februari 2016 08:57

Enkele weken terug was ik op een bijeenkomst om te studeren op een tekst uit de bijbel. Het betrof Nicodemus, een vooraanstaande man in de Joodse gemeenschap, die in de nacht op bezoek gaat bij Jezus. Het bijzondere van deze studie, was dat iedereen een ander beeld had bij de vragen die hij aan Jezus voorlegde. Ieders beeld toonde meer over de student in kwestie dan over Nicodemus zelf. Het meditatief en intu´tief kijken naar het verhaal in de bijbel, bracht iedereen bij een inzicht in zichzelf.

 
Inkijkje
vrijdag 30 mei 2014 23:27

23 mei 2014 werd er aangebeld en vroeg de wijk-film-ploeg om een bakkie te komen doen. De vrijwilligers U-in-de-wijk  brengen op deze wijze beelden van wijkinwoners naar buiten. Wees welkom voor een korte inkijk in mijn leven.

 
Energetisch Lichaamswerk
zondag 09 maart 2014 13:38

Via de opleiding persoonlijke ontwikkeling kwam ik met grote weerzin in contact met het energetisch lichaamswerk. Telkens als ik aarde-oefeningen moest doen, raakte het wel een diep persoonlijk thema, de te ervaren pijn in de bioenergetische oefening en de uiting daarvan middels geluid, was niet mijn favoriete onderdeel. De snelle werkingen van de geest, die waren leuker om te doen. Daarin voelde ik me thuis. Dat de materie hier een wezenlijk onderdeel van is, en zelfs eenzelfde is en als ingang kan dienen tot de geest werd mij pas jaren later Úcht duidelijk.

 
Lezen zonder tijd
zondag 25 november 2012 12:01

Een recent consult betrof twee dames die vriendinnen waren. Het was een consult als verjaardagscadeau en ÚÚn vriendin wist dus niet waar ze naar toe werd genomen. Ze kwamen met zowel levensvragen over zich zelf als hun liefdes situatie. Het afstemmen op dit tweetal verliep moeiteloos, de hartsverbintenis tussen de twee en het vertrouwen dat daarmee gepaard ging, maakt dat een consult met twee ciŰnten soepel verliep. De reading ging over hun karmische situatie.

 
Humor
donderdag 20 september 2012 16:22

Tjonge, waar het terugvinden van oude schriftjes wel niet goed voor is. De pubertijd werd al getekend door de droge humor van Monty Python, en de satire van Van Kooten En De Bie. Het gevoel van humor wat daar gekweekt werd is met mijn gevoel voor logica niet verminderd. De taal zit vol onlogische woorden en al die varianten lenen zich voor grappen. Zelden leent het zich tot volledig uitdrukking geven aan wat we bedoelen, en gaande weg vliegen de grappige woordkeuzes ons om de oren. Het vergt een goed oor om ze te horen. En met het terugvinden is de oude liefde voor humor in beeld gewekt.

 
Principe als kompas
woensdag 18 april 2012 14:57

Al jaren reageren mensen verbaasd als ik een consult geef met zielstekenen dat ik eigenlijk software maak, en omgekeerd is het niet anders. Telkens vertelde ik: als ik teken doe ik niets anders dan bij het maken van software. In beide gebieden is er eerst niets, dan ontstaat er een indruk en als de creatie begint, dan ontstaat er iets. Beiden starten vanuit het nog niet bestaan, beiden vragen een creatief proces en afstemming om tot de stof te komen.

 
Back online
dinsdag 10 april 2012 21:38

Het is weer een typische periode in het jaar. Mijn oude provider had weer eens de jaarlijkse perikelen. Voorheen deden ze dit telkens de dag voordat ik op vakantie ging, maar op de een of andere manier hebben ze dat gewijzigd. Nu viel het in het paasweekend. Enkele dagen ervoor viel het hele domein uit. Volgens de zeer capabele helpdesk had ik aan de DNS instellingen gerommeld, en konden ze alleen nog maar de website formatteren.

 
Afscheid
zaterdag 11 juli 2009 18:37

De afgelopen 8 jaar groeide mijn band met mijn tante. We bespraken vrijwel alles en dit contact is sinds kort een eind gekomen doordat ze haar strijd, hoe moedig en positief gestreden ook, niet heeft kunnen winnen. Iedereen sprak er met bewondering over, tot de laatste ademzucht strijdbaar en positief: "Don't die until your dead".

 
Paramarkt
maandag 05 maart 2007 04:14

Voor het eerst zelf als deelnemer op een beurs: "Zondag 4 maart vond in het Kulturhus in Borne een Paranormaalbeurs plaats." De Paramarkt is een samenspel van allerhande activiteiten op spiritueel en alternatief gebied. Deze markt is een combinatie van de klassieke paranormaalbeurs en een gezellige markt. www.paramarkt.nl (Videoverslag)

 
Tekenen
donderdag 12 oktober 2006 03:51

Tekenen is een passie van me. Zolang ik me kan herinneren heb ik tekenen gebruikt als uitlaatklep. Daarbij was het niet een kwestie van willen tekenen, maar eerder een moeten tekenen. De creativiteit moet uiting krijgen. Vele jaren op de middelbare school heb ik moeten afzien op creativiteit, deze vond dan ook zijn weg naar buiten door voortdurende krabbels die ik in schriftjes en papiertjes maakte...

 
Tijmen
maandag 31 juli 2006 01:41

Het is maandagavond, onze dochter heeft zwemles, dus we eten brood en soep als avondmaaltijd. Tijmen geeft deze maal over en heeft verhoging. Het ziektebeeld verloopt volgens een normale griep zoals we het van hem kennen: Twee dagen koorts en op de derde dag weer langzaam iets eten.  Echter op de vierde dag, donderdag, klaagt hij over pijn in zijn buik, net onder zijn ribben. Ik besluit hem voor het eerst een paracetamol te geven. Zodra deze werkt en de pijn even weg is, merk ik dat hij wat slijm of vocht heeft dat hij er net niet uit hoest. Hij onderdrukt het hoesten. We denken aan een longontsteking, dus we gaan 's avonds dus maar voor de zekerheid naar een huisartsenpost. Daar vertelt de arts dat het een fikse longontsteking is en dat zijn rechterlong bijna helemaal uitgeschakeld is.

 
Alternatief Links
dinsdag 18 oktober 2005 09:39

Van allerlei weblinkjes over aura, zen, shamanisme, enzovoorts...

 
Webvondsten
maandag 28 juni 2004 00:30

Herman Finkers over paranormaal

 
Wabi Sabi
vrijdag 20 juni 2003 07:03

Wabi-sabi behelst een Japanse wereld benadering en is niet eenvoudig te vertalen naar westerse termen. Volgens Leonard Koren, is wabi-sabi het meest in het oog springende en karakteristieke element van wat wij als Japanse schoonheid beschouwen. Het wordt daar op dezelfde manier gewaardeerd als wij de ideale schoonheid en perfectie volgens de Griekse traditie waarderen.

 
maandag 26 mei 2003 06:35

Marco Wobben

In het jaar 1969 ben ik in Twente geboren. Na het opgroeien in Twente en omzwervingen in Nederland ben ik sinds 2000 woonachtig in Utrecht. Maak kennis met me via een recent interview voor een lokale tv zender:


Loopbaan

Mijn ongebruikelijke schoolloopbaan verliep via Mavo, MTS Werktuigbouwkunde tot en met de Hogeschool Computertechniek waar ik tenslotte in de jaren negentig afgestudeerd. Ik ontwikkelde software ten behoeve van kwaliteitszorg en maakte daarmee mijn start als zelfstandig ondernemer. Inmiddels is dat gegroeid tot de onderneming BCP Software.

Tijdens met mijn studie al, werd ik actiever op het alternatieve vlak. Ik volgde een tijdje een spiritisten vereniging, deed tarot cursussen, een meditatiegroep, tai chi en magnetiseerde af en toe mensen die daarom vroegen.

 
Bellenblaas
woensdag 21 mei 2003 14:23