de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Een verzameling van artikelen die zijn overgenomen uit andere bronnen, of vertaald zijn uit het Engels. In tegenstelling tot de andere pagina's zijn deze geen eigen schrijfsels, maar ik vond ze mooi genoeg om ze te publiceren. Daar waar bekend zijn de bronnen en auteurs vermeld.My dinner with Andre - 1981
zondag 15 juni 2014 22:30

Een twee uur durende film over twee theater mensen die afspreken voor een diner waarin een dialoog gefilmd is. Deze spreke over spirituele ervaringen, theater, leven als mens en relaties. Een simpele, veelzijdige, diepe en mooie film. Het is alsof je aan erbij aan tafel zit en meeluisterd terwijl ze het leven en zingeving onder de loep nemen.

 
Licht schijnt altijd vooruit
vrijdag 09 mei 2014 18:48

Er was eens een jongetje dat een heel eind door het donker moest lopen om bij zijn opa te komen. Hij nam zijn lantaarn en liep het huis uit. De lantaarn gaf echter maar weinig licht, en om hem heen was het aardedonker. Het jongetje keek naar het zwakke schijnsel van zijn lamp en vroeg zich af hoe hij in die duisternis de weg zou kunnen vinden.

 
Waarom vertrouwen het waard is
donderdag 13 maart 2014 00:00

De acrobaten in Cirque du Soleil leggen soms letterlijk hun leven in de handen van iemand anders. Vertrouwen is een verwarrende zaak. Het lijkt zo simpel, maar als je het probeert te duiden, lijkt het ongrijpbaar. Ik denk aan de manier waarop mijn lichaam op een oppervlak zit dat nieuw is voor mij, onbekend.

 
Omarm jouw donkere kant
donderdag 13 februari 2014 12:48

Uit een interview in de Trouw met Mark Tuitert.

...is dat wat het is? Jezelf steeds opnieuw ontdekken?

"Als je die dingen doormaakt, kom je op een gegeven moment tot het besef: er is een weg door de schaduw heen. Die moet je zelf vinden. Die kan niemand anders vinden. Alleen jij zelf. Maar áls je er doorheen stapt en je hebt fouten gemaakt en ervan geleerd dan kom je op een punt waar je een soort houvast vindt die diep in je kern zit. En dat is de kern die ik zoek voor een wedstrijd. Dat is het vertrouwen. Dat zit niet aan de oppervlakte, dat zit niet in mijn brein. Dat zit diep in mijn hart, in mijn kern..."

 
Waarom arme mensen domme dingen doen
dinsdag 17 december 2013 10:51

‘Schaarste is een relatief begrip,’ legt Shafir uit. ‘Het ontstaat niet alleen bij een gebrek aan inkomen, maar ook bij een teveel aan verwachtingen.’ Eigenlijk is het simpel: als je meer geld, tijd, vrienden of calorieën wilt, dan ervaar je ook eerder een gevoel van schaarste. En wat je wilt, wordt in hoge mate bepaald door wat de mensen om je heen al hebben. ‘De groeiende ongelijkheid Onlangs schreef ik over het verband tussen ongelijkheid en tal van sociale problemen. in de westerse wereld zit hier dan ook enorm in de weg,’ zegt Shafir.

 
De kracht van creativiteit
zaterdag 01 december 2012 13:46
 
Kristijn
donderdag 14 juni 2012 09:02

We hebben behoefte aan duidelijk gedefinieerde hokjes over hoe de wereld in elkaar zit. Het liefst delen we de wereld in in goede en slechte mensen - mannen met witte en zwarte cowboyhoeden, zodat we precies weten waar we aan toe zijn. De drang om alles onder controle te hebben, maakt dat we onszelf en de ander steeds meer gaan begrenzen: ik ben een man, jij bent een vrouw. Ik ben een Nederlander, jij een Amerikaan. Ik ben een Christen, Jij een Moslim, enzovoorts.

 
Ei
maandag 19 maart 2012 18:31

Je was onderweg naar huis toen je stierf.

Het was een auto ongeluk. Niets bijzonders, maar desondanks toch fataal. Je liet een vrouw en twee kinderen achter. Het was een pijnloze dood. Het ambulance team heeft haar best gedaan om je te redden, maar het mocht niet baten. Je lichaam was zo ernstig beschadigd dat je beter af was, geloof me.

 
Ontwapen je angst
zaterdag 11 juli 2009 18:34

Pak een grote zware hamer
(je weet wel die ene)
en haal de muren van je hokje naar beneden
Dit is stap één

 
Is jouw potje vol?
woensdag 02 april 2008 04:39

Als alles wat je moet doen in je leven te veel lijkt te worden, als 24 uur in een dag niet meer voldoende is, onthoud dan de grote mayonaise pot ... en het bier.

 
Twee waterkannen
dinsdag 22 januari 2008 12:23

Een waterdrager in China had twee grote kannen, elk hing aan een uiteinde van een paal die hij op zijn schouders droeg.

Eén van de twee kannen had een barst terwijl de ander helemaal gaaf was en telkens een hele portie water afleverde. Aan het eind van de tocht van het beekje naar het huis, arriveerde de gebarsten kan half gevuld.

 
Uitgelezen
maandag 15 oktober 2007 12:45

Boeken, boeken, boeken... Lezen, lezen, lezen... Er is zo ontzettend veel en moois te lezen in de wereld. Al die mensen die geestdriftig precies dat op papier toevertrouwden wat hen op dat moment het meest bezighield. Ik vermoed dat ik er nooit genoeg van krijg, en tegelijk...

 
Uit de droom
zaterdag 02 juni 2007 08:55

Recentelijk een boekje van Timothy Freke besteld 'Lucid Living' en in één aandachtsruk uitgelezen. (De Nederlands titel is 'Uit de droom'). Aanvullend naar een seminar van Tim Freke geweest. Hij noemt zichzelf een standup filosoof, maar heeft al enige sporen verdient, gezien de goed verkopende boeken.

 
Diepste angst
maandag 04 december 2006 03:45

Veel mensen kennen de onderstaande ingrijpende tekst. Echter het is tevens veelal verkeerd geciteerd als zijnde van Nelson Mandela. Sterker nog, hij heeft het nooit gezegd.

 
Management Nieuwe Stijl
vrijdag 27 oktober 2006 08:37

Managers nieuwe stijl zijn beter ingesteld op de chaos waarin hun bedrijf, medewerkers en eigen functioneren tegenwoordig mee te maken hebben. Voortdurend nieuwe markten, wispelturige modeverschijnselen, nieuwe doelen en veranderende mijlpalen vragen nieuwe methodes.

 
Zoeken Onderzoeken
maandag 04 september 2006 03:08

Wat is het verschil tussen zoeken en onderzoeken als je het hebt over eigen gedrag? Laten we eerst eens kijken wat er in het woordenboek van van Dale staat over deze woorden...

 
Collectief Onderbewuste
vrijdag 13 januari 2006 09:06

Harvard psycholoog William McDougall (1927) heeft een reeks experimenten uitgevoerd, vanaf 1920, om te studeren hoe ratten zich gedroegen in een labyrint. Elke generatie scheen het labyrint sneller onder de knie te krijgen dan de vorige generatie.

 
Wat ik wil weten
donderdag 21 april 2005 07:50

Ik hoef niet te weten hoe jij in je levensonderhoud voorziet. Wat ik graag wil weten , is waar jij voor gaat en of jij het aandurft oog in oog te staan met de verlangens van je hart.

Het interesseert me niet hoe oud je bent. Maar wel of je het aandurft voor gek te staan omwille van de liefde, omwille van je dromen, omwille van het avontuur dat leven heet.