de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Beweging
zondag 09 maart 2008 07:03
Mediums en andere gevoelige mensen kennen de worsteling in bewustwording. Wat is van mij, en wat is van een ander. Veelal is de worsteling een beweging om dichter bij zichzelf te komen, een beweging om los te komen van de indruk die de ander maakt. Tegelijk is er een paradox, als medium speel je een verbindende rol, de bestaansfunctie is de verbinding.

Verlossing

Enerzijds is de beweging om meer jezelf te zijn, meer {:medium} te zijn, meer functie te vervullen die je hele bestaan je influistert. Het thuiskomen in de functie, doen wat je kunt doen, doen wat je te doen hebt, roept soms het misleidende verlossende gevoel op, het gevoel dat je alleen dit nog maar moet doen. Dat je eindelijk gevonden hebt waarin het rustig wordt, zelfvertrouwen is volop aanwezig, dit is wie je bent. Dit is wie je werkelijk bent en wie je al die tijd wilde zijn. Helemaal opgaan in wat je doet, in het moment.

Thuisgevoel

Als je hiernaar {:ZoekenOnderzoeken 'zoekende} bent, is die korte flits met het gevoel van eindelijk thuiskomen enorm aantrekkelijk. Het is zelfs zo aanwezig en tastbaar dat je niets liever wilt dan in dat moment blijven. Ondanks dat het veelal evensnel weer verdwijnt is dit moment, in de fase van wakker worden, noodzakelijk. Het is jouw ziel die je wekt en plots wil je niets anders dan hiermee contact hebben en houden. Al jouw aandacht richt zich op de vervulling van dat moment. Echter het is zowel leidend als misleidend. De invulling die je wilt geven, de beweging die je wilt maken om er zo snel mogelijk te komen, is een invulling dat ingefluisterd wordt door een beeld van invulling.

Zoektocht

@RGaandeweg kom je blokkades en gevoelens en ervaringen tegen die je niet altijd zult willen of kunnen verwerken. Toch is er een 'trekken' naar dit doel. Het trekken is het influisteren van je ziel, het doel is het {:Beelden 'beeld} van jouw {:persoonlijkheid} of ego. Daartussen ligt de voortdurende vraag 'wat nu te doen?'. De zoektocht is niet naar het doel, al lijkt het daar soms op. De zoektocht is de weg te vinden tussen het fluisteren van de ziel, en het zoekende van de {:persoonlijkheid}.

Definitie van zelf

Het zoeken naar jezelf vraagt om een definitie van 'zelf'. De definitie van 'zelf' is niet de ziel, nog de {:persoonlijkheid}, nog de vraag, nog het fluisteren. Als alles een onderdeel van jouw is, dan kan het niet anders zijn dat je dit allemaal bent. Als je de definitie van 'zelf' niet kan toekennen aan een deeltje, en het allemaal alleen te beschouwen is als geheel, dan is de definitie van 'zelf' de beweging die het geheel maakt. Het is niet de ziel, het is niet het fluisteren, het is de manier waarop je luistert. Het is niet de {:persoonlijkheid}, het is niet de vraag en het is niet het doel, het is de manier waarop je vraagt en de manier waarop het doel geformuleerd wordt.

Je bent de beweging van alles wat je omvat. Zodra je uit komt op het punt waarin je beweging bent, ben je tegelijk verandering. Het is impliciet zo dat alles wat beweegt nimmer hetzelfde is of blijft. Het is hoe je beweegt en wat je onderneemt in de beweging, al bewegend bent je en besta je. De ervaring van beweging is het enige bewijs dat je bestaat. {:Ik 'Jezelf} hiermee identificeren is het grootste goed.

Acceptatie

Wat mediums aanvankelijk ervaren in thuiskomen, is het opgaan in de functie van medium. Het volledig bewegen in dat wat er is, zonder vragen en zonder doel. Thuiskomen in jezelf is dus even stuwend als misleidend. Begin met alles accepteren wat je doet omdat het is wie je bent, goedschiks of kwaadschiks. Houdt van je fouten en van je twijfel, houdt van het goede en het minder goede, houdt van wat je doet en van wat je niet doet. Langzaam zal acceptatie je leiden tot overgave, overgave aan de beweging, overgave aan jouw bestaan.

Je bent net als alles in beweging en tegelijk de beweging zelf

 

You have no rights to post comments

Recent